Ферментні препарати не однакові!
- Ефективний препарат має добре змішуватися та виводитися зі шлунка одночасно з хімусом2-4
- Таблетки панкреатину не можуть пройти в 12-палу кишку під час травлення, затримуючись до міжтравного періоду5,6
- Воротар шлунка на піку травлення пропускає лише частинки ≤1–2мм6,7
ФІРУЛІН® 10 000
сучасний* поліферментний препарат у капсулах із гастрорезистентними гранулами1,8
Властивості препаратів панкреатину рекомендовані сучасними гайдлайнами2-4
Ефективний препарат повинен добре змішуватися та одночасно евакуюватися з хімусом зі шлунка2-4
Капсули ФІРУЛІН® 10 000 швидко розчиняються у шлунку, вивільняючи велику кількість гранул за мультидозовим принципом, що забезпечує добре перемішування із вмістом шлунка, транспорт зі шлунка разом із його вмістом та гарний розподіл ферментів у вмісті кишечника після вивільнення1
Панкреатин має бути захищений від дії шлункового соку2-4, 9, 10
ФІРУЛІН® 10 000 містить панкреатин свинячого походження у формі вкритих кишковорозчинною оболонкою (стійкою до кислого середовища) гранул
Рекомендований розмір часточок панкреатину < 2 мм9, 10
Середній розмір гранул ФІРУЛІН® 10 000 від 1,0 до 1,3 мм11
Це дозволяє їм без перешкод проходити в 12-палу кишку в період перетравлення їжі
Міжнародні товариства рекомендують сипучі форми панкреатину 3,9,10,12
Товариство Європейських гастроентерологів (UEG)
Препаратами вибору є лікарські форми з розміром часточок <2 мм, які вкриті кишковорозчинною оболонкою9
Німецьке товариство гастроентерології та захворювань травного тракту й обміну речовин (DGVS)
Слід обирати препарати, що складаються з кислотозахищених частинок діаметром ≤2 мм10
Австралоазійський панкреатичний клуб (APC)
Рекомендовані інкапсульовані мікрогранули, що доставляють панкреатин у просвіт ДПК, забезпечуючи достатню ферментативну активність12
Європейське товариство клінічного харчування та метаболізму (ESPEN)
Замісні препарати підшлункової залози рекомендовані у формі рН-чутливих мікросфер, вкритих кишковорозчинною оболонкою3
ФІРУЛІН® 10000 — сучасний* поліферментний препарат у капсулах із гастрорезистентними гранулами1,8
1 капсула ФІРУЛІН® містить 150 мг панкреатину в гастрорезистентних гранулах з ферментативною активністю: ліпази 10 000 од. ЄФ, амілази 8 000 од. ЄФ, протеази 600 од. ЄФ.
ПОКАЗАННЯ ДО ЗАСТОСУВАННЯ
ПРЕПАРАТУ ФІРУЛІН® 10 0002
Лікування екзокринної недостатності підшлункової залози у дорослих і дітей, спричиненої різними захворюваннями та станами, зокрема зазначеними нижче, але не обмеженими цим переліком:
хронічний панкреатит
гастректомія
Синдром Швахмана – Даймонда
операції з накладенням шлунково-кишкового анастомозу
(наприклад, гастроентеростомія за Більротом II)
стан після нападу гострого панкреатиту та відновлення ентерального або перорального харчування.
Як діє ФІРУЛІН®1
Желатинова оболонка капсули ФІРУЛІН® швидко розчиняється у шлунку, вивільняючи велику кількість гранул середнім розміром 1,0–1,3 мм11 за мультидозовим принципом, що забезпечує добре перемішування із вмістом шлунка, транспорт зі шлунка разом із хімусом та гарний розподіл ферментів у кишечнику після вивільнення1
Коли гранули потрапляють до тонкого кишечника, оболонка швидко розчиняється (при pH > 5,5), вивільняючи ферменти з ліполітичною, амілолітичною і протеолітичною активністю, що забезпечує розщеплення жирів, вуглеводів та білків1
Продукти панкреатичного травлення всмоктуються або одразу, або після подальшого гідролізу кишковими ферментами1
ВАЖЛИВЕ ПОСТУПОВЕ ВВЕДЕННЯ ПАНКРЕАТИЧНИХ ФЕРМЕНТІВ до травного тракту при замісній терапії екзокринної недостатності підшлункової залози!15
Підшлункова залоза поступово секретує ферменти в три фази відповідно до процесу травлення13
Разове введення ЗФПЗ у високих дозах може не відповідати природному фізіологічному процесу14,15
Фізіологічніше ділити разову дозу панкреатичних ферментів на декілька прийомів під час їди14
Це дає змогу краще імітувати природний процес секреції ферментів і поліпшити всмоктування нутрієнтів14,15
Спосіб застосування та дози Фірулін®1
Дорослі
(звичайна початкова доза)
Від 10 000 до 25 000 од. ЄФ
ліпази під час кожного основного прийому їжі